Mød Birgitte Lohse

Kender du det - at føle sig lille og hjælpeløs og have lyst til at opgive livet?

Jeg levede i mange år med en smertefuld tilstand i min krop, der gjorde, at jeg havde en længsel efter at slippe væk fra denne jord. Hver morgen tikkede en stemme og et ubehag ind i mit system. Og hver morgen tog jeg en smilende maske på, der skjulte smerten, angsten og ubehaget.

Jeg vil tage dig med på en lille del af min livsrejse og allerede nu afsløre overfor dig, ydmygt og med stor taknemmelighed, at stemmen og længslen om at slippe væk fra denne jord ikke længere er en del af mit liv.

På min rejse til forløsning måtte jeg hilse på mange overlevelsesstrategier, følelser og forfalskninger som f.eks.:

Skyld, skam, svigt, overgreb, undergreb, stress, social angst, perfektionisme, depression, den pæne pige, rebellen samt min egen eskapist.

En eskapist der ledte mig i syd og nord, øst og vest efter lindring, og som altid var på farten for at lære nyt og aldrig syntes, hun var dygtig nok (også kaldet Imposter syndrom).

Social angst blev mildnet i terapi – og det hjalp afgørende, da verden lukkede op for viden omkring introverte og ekstroverte. En viden, der lærte mig at passe på min energi og tage lederskab over min sensitivitet og intuition.


Jeg er reg. psykoterapeut og kognitiv coach og har gennemgået min 4-årige psykoterapeutuddannelse dels hos HEG i Århus, dels hos Mygind Institute i København. Jeg er medlem af FaDP Foreningen af Danske Psykoterapeuter og har praktiseret siden 2013.

Du finder mig hos Københavns Terapeuter på Østerbro, Indre by og i Valby. Her arbejder jeg med psykoterapi 1:1,  par og familieterapi samt coaching og metakognitiv terapi.

Jeg har tidligere været beskæftiget i medicinalindustrien og arbejdet med salg og projektledelse. Jeg har fortsat et virke i erhvervslivet gennem mit firma Partneriet.dk. Her tilbyder jeg erhvervscoaching og skræddersyede tilrettelagte kurser. Du kan også finde mig som underviser på de åbne kurser hos fagforeningen IDA, hvor jeg underviser i samarbejde og relationer. 

Du kan læse mere om kurser her: https://ida.dk/arrangementer-og-kurser/kurser/personlig-udvikling-og-kompetencer/staerke-relationer-skaber-gode-resultater

Min primære interesse er inden for psykotraumatologi, dvs. hvordan tidlige oplevelser med tilknytningsfigurer har en afgørende betydning for, hvordan vi mennesker udvikler os gennem livet.

Jeg er sikker på, at jeg har denne interesse, fordi jeg fra min barndom selv har været udfordret af traumatiserende oplevelser. 

Mit behov for at kende sandheden har gjort mig vedholdende i min søgen efter opnåelse af ro i mine tanker, fred i mit hjerte og lethed i min krop. 


Det sidste farvel til den smertefulde tilstand i min krop

En smuk sommerdag i august 2018 skulle blive skelsættende for mig. Jeg sad på en café ved stranden sammen med min højgravide datter, og hun fortalte, at ”han skulle hedde Svend”, og at det betød ”Guds lille hjælper”.

Jeg skjulte bag en smilende maske en indre erkendelse af, at nu kunne jeg aldrig komme fra dette liv før tid, for så ville jeg påføre min datter en dyb sorg, som hun ville give videre til lille Svend, og det kunne jeg ikke bære at tænke på. På trods af den forestående lykkelige familieforøgelse, blev min tilstand forværret, og jeg nåede et bristepunkt for, hvad jeg kunne bære.  

En søvnløs nat blev jeg på forunderlig vis befriet for den smertefulde tilstand i min krop og fik en dyb bevidsthed om, at stemmen ikke var min sandhed, og at min rejse med den var slut.

Efter den oplevelse slog det kristne budskab og livsforståelse dybe rødder i mig, og herefter har de åndelige værdier og ressourcer fået stor betydning for mit eget liv og mit virke som psykoterapeut.

I dag tror jeg på, at vi er skabt i Guds billede som unikke mennesker, og at den bevidsthed kan sætte os fri. Vi er ”altid allerede elsket” som musiker Peter Bastian så fint har givet titlen på sin bog. 

Jeg tror, at depression, angst, frygt, stress, PTSD m.m. afspejler, at vi er i ekstrem kontrol.

En kontrolmekanisme vi har udviklet i vores opvækst for at overleve dysfunktionel adfærd fra vores omsorgspersoner samt fra traumatiske oplevelser, der har skadet og fragmenteret os.

Hvert fragment efterlader os en sårbar del og en overlevelsesmekanisme, der beskytter os for ikke at mærke sårbarheden, og bag den vores eget sande jeg.

Vi tør ikke være det unikke menneske, vi er skabt som, og derfor forfalsker, taber eller forkaster vi dele af os selv for at opnå kærlighed og accept fra vores omgivelser.

På et tidspunkt, når vi har fået en højere bevidstheds og større kognitiv livsforståelse, vil overlevelsesmekanismen pludselig være en begrænsning for vores livsudfoldelse. Ligesom fuglen i ægget, som ikke længere kan overleve inde i den beskyttende skal, og som banker hul på skallen og bryder ud - for nu kan den godt selv.

Sådan er det også meningen, at vi mennesker skal gøre, når vi vokser fra vores overlevelsesmekanisme. Den skal slås i 1000 stykker, vi skal bryde fri og turde gå gennem frygtens korridor, der fører os ud i friheden.

Når vi har lært at forholde os til virkeligheden på en anerkendende måde, med selvbevidsthed og selvkontrol samt evnen til at afkoble os fra negative, selvsaboterende tanker, kan vi flyve frit.


Min terapeutiske tilgang - vi gør det sammen

I terapien møder jeg dig i øjenhøjde med empati, tålmodighed og nærvær. Sammen forholder vi os til din virkelighed og samler trådene. Jeg skaber rum for, at du kan arbejde med dig selv og husker dig på, at ingen udfordringer er for store eller små. At kroppen husker alt, og at sandheden sætter dig fri.

Tak, fordi du læste med. Det vil glæde mig at møde dig og lære dig at kende og være med på din rejse mod et liv med mere selvkærlighed og overskud.

Overvejer du, om psykoterapi kan hjælpe dig? Book en gratis 20 minutters info-samtale og få mere at vide om, hvordan jeg arbejder og kan hjælpe dig.

Mit faglige og uddannelsesmæssige fundament

Foreningen af Danske Psykoterapeuter

Jeg er medlem af foreningen og følger deres etiske retningslinjer

Mygind Institute

Jeg er blevet uddannet på Mygind Institute som psykoterapeut

Human Education Group

Jeg er blevet uddannet på Human Education Group som Dynamisk terapeut, Familie & par terapeut IMAGO, og  Reg. naturterapeut

Goal Mapping

Jeg er blevet uddannet ved Brian Mayne som Goal Mapping Facilitator

Commitment Lab

Jeg er blevet uddannet på Commitment Lab som Kognitiv Coach

Lyngemetoden

Jeg er blevet uddannet ved Lyngemetoden som Positiv psykologi 2020

Rovsing Management

Jeg er blevet uddannet ved Rovsing Management som NLP Business Coaching og ledelse

Leder du efter en tid?